Powered by Smartsupp

Vyhľadávanie

Plávajúca podlaha

blog-img

Protokol o nábehu podlahového vykurovania pred montážou parkiet

Pred tým, ako sa na podlahu, v ktorej je zabudované podlahové vykurovanie, sa začnú montovať parkety (či už celoplošne nalepené, alebo pokladané plávajúcim spôsobom), musí byť zabezpečené, že podlaha je suchá (viď parametre uvádzané v časti o vlhkosti podlahy) a stabilná.
Čítať viac
blog-img

Podlahové vykurovanie a výber vhodných parkiet

Stále častejšie používaným spôsob vykurovania interiérov je vykurovanie priestorov podlahovým vykurovaním. Parkety ako materiál vyrábaný z dreva (aj laminátové parkety v sebe obsahujú až 92 % dreva) reagujú na zmeny teploty tak, že menia svoj rozmer (napúčajú a zosychajú).

Čítať viac
blog-img

Na celoplošné lepenie podláh sú vhodné MS polymérové lepidlá

MS polymér ako materiál vyrábaný na báze modifikovaných silátov spája v sebe pozitívne vlastnosti silikónu aj polyuretánu. Vyznačuje  sa vysokou elasticitou a efektívne pôsobí aj na tlmenie vibrácií a krokového hluku.
Čítať viac
blog-img

Prečo mám použiť pod parkety položené plávajúcim spôsobom parozábrannú fóliu?

Keďže sú parkety vyrobené z dreva (rovnako aj laminátové), tak prípadná vysoká vlhkosť môže spôsobiť ich trvalé znehodnotenie. Parozábranná fólia chráni parkety proti vlhkosti, ktorá sa do parkiet môže dostať z podkladu, stavebných konštrukcií, podlahových rozvodov vody, alebo kúrenia a zo stien.
Čítať viac
blog-img

Načo slúži podložka pod plávajúcu podlahu?

Základný účelom použitia podložky je zníženie akustického a kročajového hluku. Podložky sa používajú pod každú podlahu, ktorá sa montuje plávajúcim spôsobom (bez prilepenia o podklad).
Čítať viac
blog-img

Typy spojov podlahových dielcov

Jednotlivé podlahové dielce parketových podláh sa vzájomne do seba spájajú rôznymi typmi spojov. Historicky najstarším a dnes už iba zriedka používaným je typ spoja pero a drážka.
Čítať viac
blog-img

Odolnosť povrchu podlahy pri padajúcich predmetoch

Snahou výrobcov podláh je vyrobiť výrobok, ktorý bude dlhodobo odolávať poškodeniu svojho povrchu nielen bežným užívaním ale aj v situáciách, ktoré nie je možné definovať ako bežné užívanie, napriek tomu, že sa počas užívania podlahy často krát stávajú.
Čítať viac
blog-img

Mám doma drevené parkety a po určitom čase od montáže mi zmenili farbu. Čo mám robiť?

Zmena farebnosti drevených parkiet je úplne prirodzená vlastnosť dreva. Svetlé väčšinou mierne stmavnú a tmavé zasa zblednú. Tento proces trvá cca 6 – 12 mesiacov.
Čítať viac
blog-img

Montáž parkiet plávajúcim spôsobom

Výhodou montáže parkiet plávajúcim spôsobom je časová nenáročnosť, veľmi rýchla montáž a okamžitá použiteľnosť podlahy (nie je potrebné čakať na vyschnutie a vytvrdnutie lepidla).
Čítať viac
blog-img

TOP 3 laminátové podlahy

Rebríček napredávanejších laminátových podláh v obchodoch PARKETT MANN v roku 2022

Čítať viac
blog-img

Akú celkovú hrúbku podlahy potrebujem?

Platí pravidlo: Čím hrubšia podlaha, tým lepšie úžitkové vlastnosti. To znamená, že pri hrúbke viac ako 5 mm dostanete pevnú a veľmi odolnú podlahu s dlhou životnosťou.
Čítať viac

Hľadáte informácie o podlahách, parketách, novinkách, špeciálnych ponukách a akciách?

20 rokov skúseností PARKETT MANN s podlahami sme zúročili do článkov o interiérových štýloch, novinkách, špeciálnych akciách aj informáciách o TOP produktoch - podlahy, parkety, lišty, podložky, príslušenstvo k podlahám.

Vyberte si tému kategórie článkov: