Powered by Smartsupp

Vyhľadávanie

Plávajúca podlaha

blog-img

Kedy môžem plávajúcu podlahu začať používať po jej položení v miestnosti?

Drevená, laminátová, kompozitná a rovnako aj vinylová plávajúca podlaha, ktorá sa v miestnosti inštaluje plávajúcim spôsobom, je po zmontovaní hneď použiteľná.
Čítať viac
blog-img

Štyri dôležité kroky, ktoré urobte predtým, než sa pustíte do montáže podlahy

Vybrali sme už správny typ podlahy, teraz sa pustíme do jej montáže. Ale ešte predtým musíme pripraviť miestnosť tak, aby sme sa vyhli zbytočným problémom počas montáže, ktoré by nás mohli zdržať v práci a predražiť celé dielo.
Čítať viac
blog-img

10 jednoduchých krokov správnej montáže podlahy, ktorú zvládne aj domáci majster - začiatočník

Toto zvládne aj domáci majster – začiatočník: Desať naozaj jednoduchých krokov pre správnu montáž podlahy.
Čítať viac
blog-img

Vyrovnanie podkladu pred montážou podahy – nivelizácia

Okrem vlhkosti a teploty je aj rovinnosť podkladu parameter, ktorý významnou mierou ovplyvňuje úžitkové vlastnosti podlahy a jej životnosť. Pokiaľ ma podlaha, na ktorú sa budú parkety pokladať, nerovnosti väčšie ako 3 mm na 2 bm je potrebné túto podlahu vyrovnať – nivelizovať.
Čítať viac
blog-img

Požiadavky na podkladovú vrstvu pred montážou parkiet plávajúcim spôsobom

Podklad, na ktorý sa takto budú klásť parkety musí byť dostatočne:
Čítať viac
blog-img

Koľko ma bude stáť poter?

Cena za cementový poter je na prvý pohľad nižšia. Ak si však opäť prejdete vyššie uvedené výhody a nevýhody jednotlivých zmesí, zistíte, že z dlhodobého hľadiska vám financie ušetrí anhydrit.
Čítať viac
blog-img

Akú hrubú vrstvu anhydritovej zmesi musím použiť?

Ak sa rozhodnete pre anhydritovú zmes a chcete podlahové kúrenie, ideálna hrúbka vrstvy je 6 centimetrov. Inak si bežne vystačíte so 4 až 5 centimetrami.
Čítať viac
blog-img

Podlahové vykurovanie: Ako dostať teplo z vykurovania čo najskôr do miestnosti pri anhydritovej podlahe?

Vyššia investícia do anhydritovej podlahy sa vám vráti v priebehu niekoľkých rokov. Znížia sa vám totiž náklady na vykurovanie. Vlastnosti anhydritu spôsobujú kratšiu regulačnú odozvu a výbornú tepelnú vodivosť.
Čítať viac
blog-img

Nosnosť: Vydrží vyššiu záťaž anhydrit alebo cement?

Podlaha pre bežnú domácnosť si vystačí s pevnosťou v tlaku 20 MPa. To znamená úplne bežnú prevádzku. Ak predpokladáte, že na podlahy bude vyvíjaná vyššia záťaž, dajte do miestnosti poter s pevnosťou v tlaku 30 MPa. Takúto záťaž zvládnu obe zmesi.
Čítať viac
blog-img

Vlhké prostredie: Kedy môžem použiť anhydrit a kedy cement?

Kým začnete riešiť, akú liatu podlahu dáte do miestnosti, preverte, či je miestnosť suchá alebo trvalo zaťažovaná vlhkosťou. Do miestností, kde je možnosť, že  vlhkosť z priestoru prenikne  až do poteru, použite cementový poter.
Čítať viac
blog-img

Parketár ma upozornil, že mám podlahu, ktorá nie je rovná a pred montážou parkiet ju bude potrebné vyrovnať – nivelizovať. Môžem sa tomu nejako vyhnúť?

Mokrý proces vyrovnávania podlahy pomocou samonivelačných stierok je určite tá najsprávnejšia metóda. Nie vždy je ju však možné urobiť. Buď je to z nedostatku času, alebo z dôvodu finančnej náročnosti takejto úpravy.
Čítať viac
blog-img

Kúpila som si elektrickú vykurovaciu rohož. Ako mám postupovať pri pokladaní parkiet?

Pokiaľ vám samotný predajca nedal presný návod na inštaláciu elektrickej vykurovacej rohože pod drevené, laminátové alebo kompozitné plávajúce podlahy s presne popísaným zložením jednotlivých vrstiev podlahy a požiadavkou na ich tepelný odpor, predal vám výrobok nekompletný, alebo nevhodný na takéto použitie.
Čítať viac

Hľadáte informácie o podlahách, parketách, novinkách, špeciálnych ponukách a akciách?

20 rokov skúseností PARKETT MANN s podlahami sme zúročili do článkov o interiérových štýloch, novinkách, špeciálnych akciách aj informáciách o TOP produktoch - podlahy, parkety, lišty, podložky, príslušenstvo k podlahám.

Vyberte si tému kategórie článkov: