Powered by Smartsupp

Vyhľadávanie

Montáž

blog-img

Nosnosť: Vydrží vyššiu záťaž anhydrit alebo cement?

Podlaha pre bežnú domácnosť si vystačí s pevnosťou v tlaku 20 MPa. To znamená úplne bežnú prevádzku. Ak predpokladáte, že na podlahy bude vyvíjaná vyššia záťaž, dajte do miestnosti poter s pevnosťou v tlaku 30 MPa. Takúto záťaž zvládnu obe zmesi.
Čítať viac
blog-img

Vlhké prostredie: Kedy môžem použiť anhydrit a kedy cement?

Kým začnete riešiť, akú liatu podlahu dáte do miestnosti, preverte, či je miestnosť suchá alebo trvalo zaťažovaná vlhkosťou. Do miestností, kde je možnosť, že  vlhkosť z priestoru prenikne  až do poteru, použite cementový poter.
Čítať viac
blog-img

Parketár ma upozornil, že mám podlahu, ktorá nie je rovná a pred montážou parkiet ju bude potrebné vyrovnať – nivelizovať. Môžem sa tomu nejako vyhnúť?

Mokrý proces vyrovnávania podlahy pomocou samonivelačných stierok je určite tá najsprávnejšia metóda. Nie vždy je ju však možné urobiť. Buď je to z nedostatku času, alebo z dôvodu finančnej náročnosti takejto úpravy.
Čítať viac
blog-img

Kúpila som si elektrickú vykurovaciu rohož. Ako mám postupovať pri pokladaní parkiet?

Pokiaľ vám samotný predajca nedal presný návod na inštaláciu elektrickej vykurovacej rohože pod drevené, laminátové alebo kompozitné plávajúce podlahy s presne popísaným zložením jednotlivých vrstiev podlahy a požiadavkou na ich tepelný odpor, predal vám výrobok nekompletný, alebo nevhodný na takéto použitie.
Čítať viac
blog-img

Protokol o nábehu podlahového vykurovania pred montážou parkiet

Pred tým, ako sa na podlahu, v ktorej je zabudované podlahové vykurovanie, sa začnú montovať parkety (či už celoplošne nalepené, alebo pokladané plávajúcim spôsobom), musí byť zabezpečené, že podlaha je suchá (viď parametre uvádzané v časti o vlhkosti podlahy) a stabilná.
Čítať viac
blog-img

Podlahové vykurovanie a výber vhodných parkiet

Stále častejšie používaným spôsob vykurovania interiérov je vykurovanie priestorov podlahovým vykurovaním. Parkety ako materiál vyrábaný z dreva (aj laminátové parkety v sebe obsahujú až 92 % dreva) reagujú na zmeny teploty tak, že menia svoj rozmer (napúčajú a zosychajú).

Čítať viac
blog-img

Na celoplošné lepenie podláh sú vhodné MS polymérové lepidlá

MS polymér ako materiál vyrábaný na báze modifikovaných silátov spája v sebe pozitívne vlastnosti silikónu aj polyuretánu. Vyznačuje  sa vysokou elasticitou a efektívne pôsobí aj na tlmenie vibrácií a krokového hluku.
Čítať viac
blog-img

Prečo mám použiť pod parkety položené plávajúcim spôsobom parozábrannú fóliu?

Keďže sú parkety vyrobené z dreva (rovnako aj laminátové), tak prípadná vysoká vlhkosť môže spôsobiť ich trvalé znehodnotenie. Parozábranná fólia chráni parkety proti vlhkosti, ktorá sa do parkiet môže dostať z podkladu, stavebných konštrukcií, podlahových rozvodov vody, alebo kúrenia a zo stien.
Čítať viac
blog-img

Načo slúži podložka pod plávajúcu podlahu?

Základný účelom použitia podložky je zníženie akustického a kročajového hluku. Podložky sa používajú pod každú podlahu, ktorá sa montuje plávajúcim spôsobom (bez prilepenia o podklad).
Čítať viac
blog-img

Typy spojov podlahových dielcov

Jednotlivé podlahové dielce parketových podláh sa vzájomne do seba spájajú rôznymi typmi spojov. Historicky najstarším a dnes už iba zriedka používaným je typ spoja pero a drážka.
Čítať viac
blog-img

Parketár mi odporučil dilatovať parkety medzi miestnosťami. Je to nevyhnutné?

Keďže parkety sú vyrobené z materiálov, ktoré reagujú na zmeny vlhkosti (všetky drevené), ale aj na zmenu teploty (vinylové a kompozitné), menia svoje rozmery. Preto sa musí sa zabezpečiť umožniť parketám takto "pracovať".
Čítať viac

Hľadáte informácie o podlahách, parketách, novinkách, špeciálnych ponukách a akciách?

20 rokov skúseností PARKETT MANN s podlahami sme zúročili do článkov o interiérových štýloch, novinkách, špeciálnych akciách aj informáciách o TOP produktoch - podlahy, parkety, lišty, podložky, príslušenstvo k podlahám.

Vyberte si tému kategórie článkov: