Powered by Smartsupp

Vyhľadávanie

Laminátová podlaha

blog-img

Z akých prevedení si môže zákazník vybrať, čo sa týka povrchovej úpravy?

Pokiaľ hovoríme v rámci prevedenia o povrchoch, tak pri drevených parketách sú to tradičné lakované, alebo nové olejované povrchy. Pri laminátových parketách je výber podstatne širší.
Čítať viac
blog-img

Existujú nejaké pravidlá, na základe ktorých si môžeme vybrať ten správny typ podlahy? (iné do kancelárie, do kuchyne, do detskej izby...)

Každý priestor v interiéri je charakteristický účelom využívania, na ktorý bol navrhnutý. Z hľadiska jeho používania je možné každý priestor v interiéri zadeliť do jednej z troch základných skupín priestorov -  priestory bytové, priestory nebytové a priestory priemyselné.
Čítať viac
blog-img

Krokový hluk, akustický hluk a jeho zníženie

Pri používaní parketovej podlahy  chôdzou a dopadom tvrdých predmetov vzniká v podlahe akustické vlnenie – zvuk, ktorý sa šíri do okolitých priestorov a konštrukcií.
Čítať viac
blog-img

Ako zistím, že parketa, ktorú kupujem, je kvalitná?

Pokiaľ predajca predáva značkový tovar (na obale ktorého je jednoznačne uvedený výrobca a uvedené sú aj technické parametre výrobku) a ak má predajca k tovaru potrebné certifikáty preukazujúce jeho vlastnosti, tak je vysoký predpoklad, že kúpite kvalitný tovar.
Čítať viac
blog-img

Aký je rozdiel medzi laminátovou parketou a laminátovou podlahou?

Odpovedať na túto otázku je dosť zložité, keďže si zákazníci osvojili a používajú obe slovné spojenia bez toho, aby medzi nimi nachádzali rozdiel.
Čítať viac
blog-img

Koľko rokov by nám dobrá laminátová podlaha mala vydržať?

Otázka na životnosť laminátovej podlahy je veľmi častá, ale odpovedať na ňu je dosť zložité. Je to podobné, ako keby ste sa opýtali: „Koľko mi vydrží auto?" Predajca by asi odpovedal: „Záleží na tom, ako často na ňom budete jazdiť a ako sa oň budete starať."
Čítať viac
blog-img

V akých rôznych hrúbkach ponúkate laminátové podlahy?

V ponuke podláh nájdete laminátové podlahy v hrúbke 7 mm, 8 mm aj 10 mm.
Čítať viac
blog-img

Aké môžu byť povrchy laminátových parkiet?

Vrchná melamínová vrstva laminátovej parkety Overlay je nielen vrstvou, ktorá svojou hrúbkou a vlastnosťami zabezpečuje vysokú odolnosť voči oderu a dlhú životnosť parkety, ale aj vrstvou, ktorá zlepšuje estetické vlastnosti podlahy.
Čítať viac
blog-img

Zloženie laminátových parkiet

Až 92% celkového materiálu použitého na výrobu laminátových parkiet je drevo. Skôr sú to drevné vlákna, ktorých zlisovaním a spojením vzniká základná nosná doska parkety, prípadne základ dekoračnej fólie a protiťahovej vrstvy.
Čítať viac
blog-img

Trieda oderuvzdornosti laminátových parkiet, piktogramy

Laminátové parkety sú podľa svojho použitia vyrábané tak, aby pri predpokladanej a určeniu typickej  intenzite zaťaženia dokázali udržať svoju životnosť minimálne 15 rokov.
Čítať viac
blog-img

Aké vlastnosti a výhody majú laminátové parkety?

Vysoká tvrdosť, oderu vzdornosť, tvarová stálosť, v niektorých prípadoch vodeodolnosť, jednoduchá montáž, prípadne demontáž, široká ponuka dekorov v rôznych odtieňoch, nízky tepelný odpor, antistatické vlastnosti povrchu, antibakteriálne úpravy, to je len niekoľko skutočných výhod, ktoré si zákazník odnesie domov pri kúpe takejto podlahy.
Čítať viac

Hľadáte informácie o podlahách, parketách, novinkách, špeciálnych ponukách a akciách?

20 rokov skúseností PARKETT MANN s podlahami sme zúročili do článkov o interiérových štýloch, novinkách, špeciálnych akciách aj informáciách o TOP produktoch - podlahy, parkety, lišty, podložky, príslušenstvo k podlahám.

Vyberte si tému kategórie článkov: