Powered by Smartsupp

Vyhľadávanie

Drevená podlaha

blog-img

Farebná nejednotnosť drevenej podlahy

Každá časť parketovej podlahy je vyrobená z inej časti kmeňa stromu, prípadne z iného kmeňa stromu. Vďaka tomu nenájdete na takejto podlahe žiadnu lamelu, ktorá by bola rovnaká.
Čítať viac
blog-img

Drevo má svoju prirodzenú tvrdosť

Tá je pre každé drevo iná a nie je pre všetky priestory z hľadiska ich využívania dostatočná. Preto sa pred kúpou parkiet informujte aj na tento fakt a nechajte si poradiť výber toho najvhodnejšieho dreva podľa intenzity budúceho zaťaženia.
Čítať viac
blog-img

Je možné viackrát zrenovovať drevenú podlahu a tak opäť oživiť vzhľad dreva?

Určite je to pravda, že drevo je možné zrenovovať, ale pozor, pokiaľ plánujete v budúcnosti absolvovať tento proces nechajte si Vašu drevenú podlahu pevne nalepiť o podkladovú vrstvu.
Čítať viac
blog-img

Drevo pracuje – mení svoje rozmery

Prírodné drevo je schopné prijímať z okolitého vzduchu vlhkosť a túto následne do prostredia aj uvoľňovať. Určite veľmi pozitívny a nášmu zdraviu prospešný jav.
Čítať viac
blog-img

V čom sa líšia laminátové podlahy od drevených?

Obidva druhy podláh sú vyrobené z dreva. Rozdiel je iba v pomere dreva a ostatných použitých materiálov a samozrejme v štruktúre použitého dreva.
Čítať viac
blog-img

Odolnosť povrchu podlahy pri padajúcich predmetoch

Snahou výrobcov podláh je vyrobiť výrobok, ktorý bude dlhodobo odolávať poškodeniu svojho povrchu nielen bežným užívaním ale aj v situáciách, ktoré nie je možné definovať ako bežné užívanie, napriek tomu, že sa počas užívania podlahy často krát stávajú.
Čítať viac
blog-img

Mám doma drevené parkety a po určitom čase od montáže mi zmenili farbu. Čo mám robiť?

Zmena farebnosti drevených parkiet je úplne prirodzená vlastnosť dreva. Svetlé väčšinou mierne stmavnú a tmavé zasa zblednú. Tento proces trvá cca 6 – 12 mesiacov.
Čítať viac
blog-img

Akú celkovú hrúbku podlahy potrebujem?

Platí pravidlo: Čím hrubšia podlaha, tým lepšie úžitkové vlastnosti. To znamená, že pri hrúbke viac ako 5 mm dostanete pevnú a veľmi odolnú podlahu s dlhou životnosťou.
Čítať viac
blog-img

Ako vybrať podlahu

Ako postupovať pri výbere podlahy a nepreplatiť
„Po tejto dlážke chodil ešte tvoj dedo,“ hovorí mama. Áno, spomíname si na drevené dlážky, ktoré vydržali aj ťažké kuchynské otrasy a tak aj potom vyzerali. 

Čítať viac
blog-img

Podlaha reaguje na teplo. Dajte si pozor na tento dôležitý parameter!

Rozmerová stabilita je parameter, ktorý nám hovorí o tom, ako podlaha reaguje na teplo, teda ako je stabilná pri zmene teploty.

Čítať viac
blog-img

Odsledujte si hrúbku nášľapnej vrstvy

Odsledujte si hrúbku vrstvy, po ktorej denne chodíte.
Čítať viac
blog-img

Deň otvorených dverí v prevádzkach PARKETT MANN

Welcome drink, praktické ukážky montáží, prezentácie, k tomu chutné pohostenie a na záver plná náruč darčekov - taký bol prvý ročník dvoch podujatí s názvom Deň otvorených dverí.

Čítať viac

Hľadáte informácie o podlahách, parketách, novinkách, špeciálnych ponukách a akciách?

20 rokov skúseností PARKETT MANN s podlahami sme zúročili do článkov o interiérových štýloch, novinkách, špeciálnych akciách aj informáciách o TOP produktoch - podlahy, parkety, lišty, podložky, príslušenstvo k podlahám.

Vyberte si tému kategórie článkov: